"We moeten nu een definitieve streep trekken onder het verleden"

Politiek secretaris Sam Van de Putte (SP.A) en de Aalsterse SP.A-afdelingsvoorzitter Patrick De Smedt reageren tevreden op de beslissing van het nationaal partijbureau om de Aalsterse afdeling van de partij te laten ontbinden. "Wij zijn blij dat we hier in Aalst met een propere lei kunnen beginnen", klinkt het.

"Wij hebben de opdracht om in Aalst een nieuwe SP.A-afdeling vorm te geven aanvaard en zijn blij met het duidelijk signaal van de partijtop", zegt Van de Putte. "We moeten nu een definitieve streep trekken onder het verleden en onze blik richten op de toekomst."

De komende dagen zullen alle leden van de lokale SP.A-afdeling gecontacteerd worden. "Ondertussen hebben we ook verschillende bestuursleden van de oude afdeling gecontacteerd met de vraag om mee hun schouders te zetten onder dat nieuwe project", klinkt het. Volgens Van de Putte zegde meer dan de helft van het vorige bestuur al zijn medewerking toe. "We verwelkomen iedereen met open armen. Het enige wat we vragen is dat de leden zich ten volle inschrijven in het socialistische verhaal en dat ze dus ook aanvaarden dat SP.A in Aalst niet langer deel kan uitmaken van de huidige politieke meerderheid."

Niels De Rudder, tot gisteren voorzitter van SP.A Aalst-stad, is ondertussen gevraagd om de doorstart mee te organiseren. "Het is een uitdaging om hier in Aalst de socialistische krachten weer te bundelen en onze waarden opnieuw klaar en duidelijk uit te dragen", zegt De Rudder in een persbericht. "Ik vind het een eer dat ik het vertrouwen krijg om die taak te verwezenlijken en ben ervan overtuigd dat we er samen, met al onze leden en heel de socialistische beweging, op korte termijn in zullen slagen."

lees ook