Artistiek directeur Koninklijk Ballet krijgt onderscheiding van Queen

Assis Carreiro, artistiek directeur van het Koninklijk Ballet Vlaanderen, heeft een koninklijke onderscheiding gekregen van de Britse koningin Elizabeth II. Dat heeft het Koninklijk Ballet Vlaanderen laten weten. Ze krijgt de titel voor haar inzet en voor haar diensten aan de dans.

MBE staat voor "Member of the most excellent Order of the British Empire". Carreiro krijgt het zilveren kruis dat bij de titel hoort, op 14 maart uit handen van de Britse Queen tijdens een ceremonie op Buckingham Palace.

"Ik ben opgetogen met dit prachtige nieuws en het is een bijzondere manier om het nieuwe jaar te starten", reageert Carreiro.

Assis Carreiro werd geboren op de Azoren (Portugal) en groeide op in Canada. In 1994 verhuisde ze naar het Verenigd Koninkrijk. Van 2000 tot 2012 was Carreiro artistiek directeur en algemeen directeur van het Engelse DanceEast. In september 2012 werd ze artistiek directeur van het Koninklijk Ballet Vlaanderen.

2014 staat voor het Koninklijk Ballet Vlaanderen in het teken van de grote productie "Romeo & Julia" (vanaf 13 februari) en van "Beyond the Tutu" (vanaf 16 april).