Een dode door bosbrand in westen van Australië

In de buurt van Perth in het westen van Australië is een dode gevallen door een bosbrand. Door de brand zijn een veertigtal huizen vernield en honderden inwoners moesten op de vlucht voor het vuur. De brand is onder controle maar nog niet gedoofd.

De brand ontstond wellicht door een omgevallen elektriciteitslijn. Het vuur raasde aan erg hoge snelheid door de buitenwijk, met vlammen tot twintig meter hoog, die werden voortgestuwd door hevige windstoten.

"We hebben bevestiging dat veertig huizen werden vernield, maar de balans kan nog hoger oplopen", verklaarde de brandweer. Een 62-jarige man die zich had verschanst op het dak van zijn huis, kwam om het leven. Honderden mensen zochten onderdak in opvangcentra. Sommigen getuigden dat ze maar enkele seconden de tijd hadden om op de vlucht te slaan.

Zowat 275 brandweerlui waren ter plaatse. De brand werd omschreven maar was maandagmorgen nog niet gedoofd. Perth kende afgelopen weekend een forse stijging van de temperaturen. Het kwik steeg tot liefst 44 graden Celsius.