Geen busverkeer door stiptheidsacties in Aalst

In Aalst konden vanochtend tussen 9 en 10 uur geen bussen vertrekken of aankomen aan het busstation. De vakbonden protesteren tegen de mobiliteitsproblemen aan het Werfplein. Ze vragen de aanwezigheid van politie tijdens de spitsuren. De politie zegt niet over voldoende capaciteit te beschikken. Vanmiddag volgt overleg tussen de schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (SP.A) en burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). Mogelijk volgt er vanavond opnieuw een stiptheidsactie.

In Aalst konden vanochtend tussen 9 en 10 uur geen bussen vertrekken of aankomen aan het busstation. Door een aangekondigde stipheidsactie van het gemeenschappelijk vakbondsfront werd het Werfplein 45 minuten geblokkeerd. De Aalsterse schepen van Mobiliteit Casaer en burgemeester D'Haese overleggen vanmiddag over de kwestie.

De vakbonden protesteren tegen de mobiliteitsproblemen op het Werfplein, een plaats waar alle bussen passeren die naar het busstation van Aalst moeten. Begin december werd al eens het werk neergelegd. "Het stadsbestuur heeft ons toen een aantal structurele veranderingen voorgesteld, maar in afwachting daarvan willen wij tijdens de spitsuren op werkdagen aanwezigheid van politie om een vlotte verkeersdoorstroming op het Werfplein te garanderen", aldus Marc Van Eenooghe (ACV), namens het gemeenschappelijk vakbondsfront.

De vakbonden herhalen de actie vanavond tussen 18.30 en 19.30 uur. "Als we geen positief signaal krijgen tegen midden deze week, dan gaan we over naar een tweede dag stiptheidsacties", aldus Van Eenooghe. "We herhalen de acties tot we een onderhandeld akkoord hebben."

De Aalsterse schepen Dylan Casaer (SP.A), onder meer bevoegd voor Mobiliteit, zegt dat hij vandaag om 12 uur met burgemeester Christoph D'Haese overlegt over de kwestie. "Wij kennen die vraag, het probleem is dat de politie zegt dat het te veel capaciteit vraagt om daar permanent een agent te zetten", aldus Casaer. "We zullen straks zien of er nog iets mogelijk is."