Gitarist-bassist Gwil Sainsbury verlaat Alt-J

Gitarist en bassist Gwil Sainsbury verlaat de Britse band Alt-J. Dat heeft de groep laten weten via Twitter. Sainsbury, een van de vier stichtende leden, vertrekt wegens "persoonlijke redenen". Of de band een vervanger gaat zoeken, is niet duidelijk.
Sainsbury staat uiterst rechts.

"Met spijt vertrekt Gwil bij Alt-J. Dit is een puur persoonlijke beslissing en we steunen onze beste vriend volledig." Zo liet Alt-J dit weekend weten via Twitter.

Of de drie andere leden nu een vervanger gaan zoeken, is nog niet bekend. In een mededeling aan het muziekmagazine NME laten ze weten dat ze in ieder geval doorgaan als groep en "zeer binnenkort" de studio intrekken om een opvolger op te nemen voor "An awesome wave".

Alt-J werd opgericht in 2007 in Leeds. Hun debuutalbum "An awesome wave" werd heel lovend ontvangen en leverde de groep in 2012 de Mercury Prize op, een van de belangrijkste Britse muziekprijzen.