Globes-gastvrouwen halen Hollywoodsterren door de mangel

"Ze zijn hier zo goed in, echt opmerkelijk", zegt Golden Globes-genomineerde Melissa McCarthy op de rode loper als de twee gastvrouwen ter sprake komen. Die gastvrouwen heetten net als vorig jaar Tina Fey en Amy Poehler. Na hun gesmaakte optreden in 2013 mochten ze ook de Golden Globes-uitreiking van 2014 opvrolijken. En dat deden ze met succes.

De vraag die in Hollywood werd gesteld, was of beide dames de hooggespannen verwachtingen konden inlossen. Baserend op de eerste reviews in de Amerikaanse media zijn ze daar met brio in geslaagd. En zo kan de uitspraak van Fey gisteravond ("In Hollywood is het traditie dat je een vervolg maakt op iets wat werkt en dat je dit blijft doen, tot iedereen je haat") misschien wel profetisch blijken. Enkele gesmaakte uitspraken van de gastvrouwen:

  • "Ook "Gravity" is genomineerd voor beste film. Dat is het verhaal over George Clooney die nog liever helemaal alleen verdwijnt en sterft in de ruimte, dan een minuut langer in het gezelschap te moeten blijven van een vrouw van zijn eigen leeftijd."
  • "Woody Allen krijgt de Cecil B. Demille-award voor zijn hele carrière en dit een paar jaar na Martin Scorsese. Ik vermoed dat die award gaat naar de kleinste man met de grootste glazen."
  • ""The wolf of Wall Street" is een grote film vanavond. Maar moesten er echt zoveel seksueel getinte scenes te zien zijn? Als ik wil zien hoe Jonah Hill masturbeert tijdens een poolparty, dan ga ik wel naar een van de vele poolparties van Jonah Hill."

Deze en veel andere quotes van beide dames kunt u onderaan dit artikel bekijken. Baserend op de enthousiaste reacties in de zaal, mogen beide dames ook gastvrouw spelen op de editie van volgend jaar.

lees ook