Kleine brand bij Total Olefins in Antwerpse haven

Bij het petrochemische bedrijf Fina Antwerp Olefins van Total in de haven van Antwerpen heeft vannacht een kleine brand gewoed. Er was een lek ontstaan aan een pomp met benzinederivaat waarna het product in brand is gevlogen.

De bedrijfsbrandweer van Total heeft de vuurhaar geblust, terwijl de brandweer van Antwerpen de omliggende installaties heeft afgekoeld. De brand was na enkele uren geblust en het lek is inmiddels gedicht. Er zijn ook geen gewonden gevallen.

"Onze eigen brandweer en de stadsbrandweer hebben goed werk geleverd. Ze hebben alle omliggende installaties goed afgekoeld en dat heeft ertoe geleid dat we de situatie snel onder controle konden krijgen", zegt Jean Godts, veiligheidsverantwoordelijke bij Total.

Wat de lek in de pomp veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. Hoe groot de schade aan de installatie is, zal Total later op de dag onderzoeken.

BELGA/MAETERLINCK