Kunstenaar naait familieportretten in zijn handpalmen

David Cata heeft er veel voor over om zijn creativiteit de vrije loop te laten gaan. De 21-jarige Spanjaard gebruikt immers zijn handpalmen als canvas om er portretten van zijn familie en vrienden op te naaien. Bloed komt er nauwelijks bij kijken, maar per portret is hij algauw enkele uren kwijt.
© David Rodrigue Casas / SWNS.com

"Het doet af en toe wel pijn, maar niet in die mate dat het mij stoort", zegt de jonge Spaanse kunstenaar in de lokale pers. "Iedere persoon die we ontmoeten, laat een specifiek beeld achter. Ze herinneren ons voortdurend aan waar we vandaan komen", motiveert hij zijn daden. "De familieleden, vrienden en leerkrachten op mijn hand, betekenen allemaal iets voor mij. Hun levens zijn verbonden met die van mij en pijn is zeker geen grens."

Onder meer zijn broer Javier, zijn grootvader Cata, zijn tante Fe en zijn vriendin Tamara heeft hij al op zijn handpalm genaaid.

© David Rodrigue Casas / SWNS.com
© David Rodrigue Casas / SWNS.com
© David Rodrigue Casas / SWNS.com

lees ook