Kwart minder stookolie verkocht tijdens zachte december

Vorige maand is een kwart minder stookolie verkocht dan in december van 2012. De afgelopen maand december was erg zacht, terwijl december 2012 juist heel koud was. Gevolg is een gevoelig verschil in verbruik van stookolie, er is een kwart minder stookolie verkocht in december 2013 dan in december 2012.

Volgens de brandstofhandelaars zijn de zachte temperaturen niet alleen verantwoordelijk voor de daling in het verbruik. Velen zoeken ook alternatieven om zichzelf warm te houden: een extra trui of een kachel met een andere brandstof.

"Mensen verwarmen minder, er is dus minder behoefte", zegt Wilfried De Hertoghe van de federatie van brandstofhandelaren. "Je doet makkelijker eens een trui meer aan en dan heb je minder energie nodig. Maar het is niet alleen dat: de bijverwarming speelt daar ook een rol, een elektrisch vuurtje, een kolenkachel, een pelletkachel, een open haard, dat zijn allemaal hulpmiddelen natuurlijk om minder mazout te verbruiken."