Laatste seizoen van "Mad men" start in april

Het zevende en laatste seizoen van de bekroonde serie "Mad men" gaat van start op 13 april in de VS. Dat heeft de Amerikaanse zender AMC aangekondigd. De zender laat ook weten dat "Better call Saul", de spin-off van "Breaking bad", in november op het scherm komt.
De cast van "Mad men"

Het laatste seizoen van "Mad men" bestaat uit 14 afleveringen die over twee jaar verdeeld worden, net zoals dat bij "Breaking bad" het geval was. De eerste zeven afleveringen, "The beginning" genoemd, komen op de buis vanaf 13 april dit jaar, de laatste zeven volgen in het voorjaar van 2015 en zijn gebundeld als "The end of an era".

"We gaan deze kans gebruiken om een meer uitgewerkt verhaal te brengen in twee delen, zodat het langer zal bijblijven bij ons publiek", zegt Matthew Weiner, de bedenker van de serie, in een persmededeling. "Mad men" gaat over een fictief reclamebureau in de jaren 50 en 60. Centraal staat de figuur van Don Draper, vertolkt door Jon Hamm.

AMC heeft ook een datum bekendgemaakt voor de tv-première van "Better call Saul", de spin-off van "Breaking bad". Dat wordt november 2014. De serie focust op het personage van advocaat Saul Goodman (kleine foto) voor hij Walter White, het hoofdpersonage in "Breaking bad", leert kennen.

AP2012