Man aangehouden voor roofmoord op bejaarde vrouw

De Antwerpse federale gerechtelijke politie heeft zaterdag een man opgepakt in het kader van het onderzoek naar de (roof)moord op een 76-jarige vrouw in mei vorig jaar. Dat bericht Gazet Van Antwerpen maandag. Het Antwerpse parket bevestigt de arrestatie en meldt dat de 22-jarige verdachte inmiddels ook aangehouden is door de onderzoeksrechter.

De moord vond plaats in de nacht van 17 op 18 mei 2013 in het appartement van het slachtoffer in de Lange Lobroekstraat in Antwerpen-Noord. De vrouw werd gekneveld aangetroffen op de grond en was met geweld om het leven gebracht. Het motief was onduidelijk, maar vermoedelijk ging het om een geval van roofmoord.

Aanvankelijk had de politie maar weinig aanknopingspunten om de moord op te lossen. In oktober verspreidden de speurders nog beelden van vier mannen die rond het vermoedelijke tijdstip van de moord in de Lange Lobroekstraat waren, al werd toen meteen benadrukt dat het om een oproep tot getuigen ging en de mannen in kwestie niet noodzakelijk iets met de feiten te maken hadden.

Of er een verband is tussen de oproep tot getuigen en de zaterdag gearresteerde verdachte is niet bekend. Het parket wil voorlopig geen verdere commentaar geven. De onderzoeksrechter oordeelde wel dat er voldoende ernstige aanwijzingen van schuld voorhanden zijn om de verdachte aan te houden op verdenking van roofmoord.