Valérie Trierweiler blijft in het ziekenhuis

Valérie Trierweiler, de partner van de Franse president François Hollande, heeft dan toch het ziekenhuis vandaag niet verlaten. Dat was eerder nochtans aangekondigd, maar blijkbaar is haar toestand nog niet goed genoeg.

Vrijdag is de vriendin van de Franse president in een ziekenhuis opgenomen. Normaal zou ze vandaag naar huis zijn gegaan, maar dat is niet gebeurd. 

Volgens haar stafchef Patrice Biancone zou Valérie Trierweiler nog zes of acht of meer dagen in het ziekenhuis kunnen blijven. Trierweiler zou een "zware emotionele schok" te verwerken hebben gekregen en heeft meer tijd nodig om te herstellen.

Vorige week had de Franse tabloid Closer geschreven dat president Hollande een affaire zou hebben met de 41-jarige actrice Julie Gayet. Hollande heeft die geruchten niet tegengesproken, maar heeft wel laten verstaan dat hij een rechtszaak wil aanspannen tegen het magazine voor de schending van zijn privacy. Over die gerechtelijke stappen geeft de president morgen een persconferentie, maar wellicht zullen daar ook meer persoonlijke vragen worden gesteld.

Intussen speculeren de Franse media over de positie van Trierwieler als "first lady" van Frankrijk. Anders dan in de Angelsaksische wereld maken de Franse doorgaans weinig heisa rond het privéleven van hun president of andere politici. Toch was de populariteit van Hollande door de economische crisis en de recordhoogte van de werkloosheid in Frankrijk ook voor de geruchten al tot een dieptepunt gedaald.