Zanger Johnny White is overleden

De Vlaamse zanger Johnny White (geboren als Johnny Wittevrouw) is overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Dat heeft "VTM Nieuws" gemeld en is bevestigd door zijn manager. White is 67 jaar geworden. Hij is vooral bekend van de hit "Verloren hart, verloren droom". Johnny White heeft bijna 50 jaar opgetreden.
BELGA/JANSENS

Johnny White volgt een opleiding als kapper, maar heeft dat beroep nooit uitgeoefend. Meteen na zijn opleiding begint zijn zangcarrière. In 1966 neemt hij al deel aan "Canzonissima" (een talentenjacht waarvan de winnaar naar het Eurovisiesongfestival mocht, nvdr) met "Waar ben jij?".

In 1969 krijgt hij de prijs van het publiek tijdens het "Festival de la chanson française" in Spa en de persprijs tijdens het “Festival van Palma de Mallorca”.

Johnny White duikt ook voor het eerst op in de Top 30 van de BRT. Op 11 november 1969 staat hij op nummer 12 met de single "Weisse Perlen".

In 1971 neemt hij opnieuw deel aan "Canzonissima". Met het nummer "Verloren hart, verloren droom" eindigt hij op de tweede plaats. In 2003 wordt Johnny White in de Eregalerij van Radio 2 opgenomen met het nummer.

In 2006 brengt Johnny White de cd's "Onvergetelijke liefdesliedjes" en "Heel m'n leven" uit. In 2008 staat hij op het Schlagerfestival.

Johnny White had ook een tijd verschillende horecazaken. In november bracht hij nog de single "Morgen wordt alles anders" uit. Volgend jaar zou hij zijn 50-jarige carrière vieren.