Christine McVie maakt opnieuw deel uit van Fleetwood Mac

Christine McVie (70) is opnieuw officieel lid van Fleetwood Mac. Dat heeft Liz Rosenberg, de woordvoerster van de Amerikaanse band, bevestigd. McVie verliet de band in 1998, maar had na een gastoptreden vorig jaar in Londen aangegeven dat ze een terugkeer wel zag zitten.

"We hopen dat we een tournee met de volledige band kunnen aankondigen, ergens in 2014", zegt Rosenberg. Afgelopen weekend had Mick Fleetwood de fans tijdens een concert in Hawaï al verteld dat McVie zou terugkeren.

McVie zong tijdens het optreden in de 02 Arena in september mee tijdens "Don't stop", de hit die ze voor het album "Rumours" schreef. De zangeres zat meer dan 28 jaar in de groep en schreef bekende nummers als "Say you love me", "Songbird", "Little lies", "You make loving fun" en "Everywhere". Tijdens de reünietournee vorig jaar was ze er niet bij.

De zangeres die eigenlijk Christine Perfect heet, trouwde met bassist John McVie en kwam in 1971 bij de groep. In 1976 ging het koppel uit elkaar. Na het succes van het live-album "The dance" in 1998 verliet ze de band.

Bij John McVie werd eind vorig jaar kanker vastgesteld. Intussen zou het al beter gaan met hem.

AP1998