Christoph Waltz in jury van Berlinale

James Schamus is de voorzitter van de jury van het filmfestival van Berlijn. Schamus is de Amerikaanse producent van onder meer "Brokeback Mountain" en de vaste scenarist van Ang Lee. In de jury zitten grote namen zoals Christoph Waltz en Michel Gondry.
Invision2013
Christoph Waltz

Schamus (foto in tekst) wordt bijgestaan door tweevoudig Oscarwinnaar Christoph Waltz ("Inglourious basterds", "Django unchained", foto boven), James Bond-producent Barbara Broccoli, regisseurs Michel Gondry ("Eternal sunshine of the spotless mind"), Mitra Farahani en acteurs Tony Leung ("In the mood for love"), Greta Gerwig ("Frances Ha") en Trine Dyrholm ("A royal affair").

Op het festival worden onder meer "The Grand Budapest Hotel" van Wes Anderson, "Nymphomaniac" van Lars von Trier en "The monuments men" van George Clooney vertoond.

De 64e editie van de Berlinale vindt plaats van 6 tot en met 16 februari.