Eekhoorn richt ravage aan in woning

Margaret Bousfield uit Hartlepool, Groot-Brittannië, schrok zich een aap toen haar alarm van de diefstalbeveiliging plots afging. Maar het was geen inbreker die ze op bezoek had. Blijkbaar was een eekhoorn door de schoorsteen gevallen en zo in haar woonkamer geraakt. Helemaal hysterisch richtte hij er een heuse puinhoop aan.

Bousfield op nieuwswebsite The Telegraph: "Ik werd wakker gemaakt door het alarm. Ik dacht onmiddellijk aan een inbreker op de benedenverdieping." Maar, eens beneden, merkte ze op dat er geen inbreker maar een dolgedraaide eekhoorn in haar woonkamer alles overhoop aan het halen was. Gordijnen, zetels, tapijten, alles moest eraan geloven. De eekhoorn probeerde bovendien te ontsnappen door zijn klauwen in het plastic raamkozijn te zetten.

"Het leek een slagveld. Bovendien stonk het naar verbrand roet en urine van de eekhoorn. Ook lag er overal stuifmeel van planten die in een vaas stonden, die het dier omvergeworpen had."

Bousfield riep snel een van haar buren te hulp, die het dier met een kussen in een hoek wist te dringen. Nadat hij erin geslaagd was het dichtstbijzijnde venster te openen, zette de eekhoorn het op een vluchten.

"Ik had zoiets van: "Ik zal dat hier eens snel opruimen." Maar dat het zo lang zou duren, dat had ik niet verwacht." Intussen liep het kostenplaatje op tot 7.000 Britse pond (bijna 8.500 euro). De verzekering werd aangesproken om deze kosten te dekken.

AP2012

lees ook