Gerecht pakt 3 mannen op in onderzoek naar roofmoord Tienen

In het onderzoek naar de roofmoord op een bejaard koppel in Tienen heeft de federale gerechtelijke politie van Leuven drie mannen meegenomen voor verhoor. Minstens twee van hen zijn familieleden van de slachtoffers. Er zijn ook huiszoekingen gehouden.

Het bejaarde koppel, een 75-jarige man en diens 64-jarige echtgenote, werd vorige week donderdagavond door familieleden dood aangetroffen in hun woning in de Tiense Moespikstraat. Nog dezelfde avond stapte het Leuvense parket ter plaatse af, vergezeld van een onderzoeksrechter, een wetsarts, het gerechtelijk labo en het afstappingsteam van de federale politie.

Uit de eerste vaststellingen bleek al snel dat beide slachtoffers door geweld om het leven waren gebracht en dat de woning doorzocht was. Het parket opende dan ook een gerechtelijk onderzoek voor roofmoord.

In het kader van dat onderzoek zijn speurders van de Leuvense federale gerechtelijke politie (FGP) vanmorgen binnengevallen in twee woningen in de Potterijstraat, in de nabije omgeving van de woning van de slachtoffers. Beide woningen zijn doorzocht en de drie bewoners zijn meegenomen om verhoord te worden. Volgens het Leuvense parket is nog niet uitgemaakt of de drie als getuigen dan wel als verdachten beschouwd worden.