K3 moet Schlagerfestival naar record loodsen

Het Schlagerfestival wordt eind maart voor de negende keer georganiseerd in Hasselt. Naast de vaste waarden, zoals De Romeo's, Willy Sommers, Bart Kaëll en Christoff, zullen de Nederlandse rocker Peter Koelewijn en de dames van K3 voor het eerst hun opwachting maken in Hasselt.

Verdeeld over vier shows mocht het Schlagerfestival in Hasselt vorig jaar 45.827 bezoekers verwelkomen. "Bijna allemaal uit Vlaanderen en dus heeft bijna 1 procent van alle Vlamingen de show gezien", rekent organisator Jan Van Esbroeck voor. "De bezoekers komen meestal in groep, en dit vanuit alle Vlaamse provincies. De gemiddelde leeftijd bedraagt 46,6 jaar, waarbij we merken dat er ieder jaar een verjonging optreedt."

Een trend die zich zeker zal doorzetten in 2014, aangezien Karen, Kristel en Josje van K3 als special guests op de affiche staan. "Het Schlagerfestival is het grootste meezingfeest van Vlaanderen", zegt Friedl Teirlinck van mede-organisator VMMa. "Als er 1 act is waarvan alle liedjes door jong en oud kunnen meegebruld worden, is het wel K3... We zijn dus heel blij hen te mogen aankondigen."

Bovenop de gevestigde waarden, zijn er nog een aantal nieuwe artiesten die op 28, 29, 30 maart en 5 april op het podium zullen staan, zoals Peter "Kom van dat dak af" Koelewijn en de Vlaamse zangeres Elke Taelman.