Michael Douglas in de huid van een superheld

De Amerikaanse acteur Michael Douglas (69) heeft zijn eerste rol als superheld te pakken. Marvel meldt dat Douglas in de huid kruipt van wetenschapper Hank Pym in de verfilming van "Ant-Man" (Mierman).

Michael Douglas heeft in zijn Hollywoodcarrière meegespeeld in meer dan vijftig langspeelfilms en won twee Oscars. Marvel kondigde aan dat Douglas voor het eerst in de huid van een comicheld zal kruipen in de verfilming van "Ant-Man".

Douglas vertolkt Hank Pym in de nieuwe film. Pym is een wetenschapper die zichzelf met een serum heel klein kan maken om zo tegen het kwade ten strijde te trekken.

De Britse cineast Edgar Wright gaat de film met Douglas inblikken. Wright is bekend van "Shaun of the dead" en "Hot fuzz". "Ant-Man" is een creatie van Stan Lee, een van de bekendste comicmakers in de VS.