NBB: "Pas op voor de risico's van de Bitcoin"

De Nationale Bank (NBB) en de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwen voor het gebruik van virtueel geld, zoals de Bitcoin. Ze volgen daarmee het voorbeeld van andere centrale banken.
AP2013

"Virtueel geld is geen wettelijk betaalmiddel", benadrukt Jim Lannoo van de FSMA. "Niemand is verplicht om een Bitcoin of een andere virtuele munt te aanvaarden als betaalmiddel. Het is gebaseerd op een vrijwillige deelname."

Een ander risico waar de FSMA op wijst is de veiligheid. "Dergelijke virtuele munten hebben geen enkele garantie in tegenstelling tot bijvoorbeeld de depositogarantie voor geld dat op een spaarrekening staat."

Eerder hebben ook al de Europese Bankenautoriteit en andere centrale banken gewaarschuwd voor het gebruik van virtuele munten.