Nummer 2 federale politie keert terug naar oude job

François Farcy, de directeur-generaal ad interim van de gerechtelijke politie, heeft ontslag genomen. Farcy vervulde zijn huidige functie al meer dan een jaar en wachtte op een definitieve benoeming maar nu heeft hij laten weten dat hij liever naar zijn oude stek in Bergen terugkeert. Farcy wordt aan het hoofd van de gerechtelijke politie vervangen door Claude Fontaine, een van zijn directeurs.

Farcy had eerder aan minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) laten weten dat hij zich eventueel kandidaat wilde stellen als gerechtelijk directeur van een arrondissement. Vandaag heeft hij die kandidatuur bevestigd.

Claude Fontaine, de toekomstige nummer twee binnen de federale politie, stond tot nu aan het hoofd van het departement dat zich bezig houdt met de strijd tegen het terrorisme.