Verdediging Westphael heeft inzage in dossier

Dinsdag heeft Tom Bauwens, advocaat van Bernard Wesphael, opnieuw het dossier kunnen inkijken. De verdediging heeft nog niet beslist of er een verzoekschrift tot voorlopige invrijheidsstelling zal worden neergelegd. De Waalse politicus wordt nog steeds verdacht van de moord op zijn vrouw Véronique Pirotton.

De 55-jarige Wesphael en zijn echtgenote verbleven donderdagavond 31 oktober in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo kreeg het koppel ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. De Luikenaar is ervan overtuigd dat Pirotton zelfmoord pleegde.

De afgelopen week communiceerden de advocaten van de burgerlijke partijen over een aantal elementen in het dossier, die Wesphael in een slecht daglicht stellen. De verdediging heeft besloten om daar niet op te reageren. Meester Bauwens vindt wel dat de zaken door de burgerlijke partijen heel ongenuanceerd worden voorgesteld.

Het is nog onduidelijk wanneer Bernard Wesphael opnieuw voor de raadkamer zal moeten verschijnen. Advocaat Tom Bauwens wil eerst alle nieuwe stukken in het dossier bestuderen. Dan pas zal beslist worden om al dan niet een verzoekschrift in te dienen. Waarschijnlijk kan Wesphael ten vroegste vrijdag voor de raadkamer verschijnen.