Wegpiraat E314 al 11 keer veroordeeld door politierechter

De man die op 31 december gevaarlijke manoeuvres uitvoerde op de E314 en daarbij werd gefilmd, is al 11 keer veroordeeld door de politierechter. Vandaag moest hij zich ook voor de correctionele rechtbank verantwoorden, maar hij daagde niet op. "Dat leek ons beter aangezien alle sereniteit weg is, zowel in dit dossier als in het onderzoek naar het verkeersincident", zegt zijn advocaat Tom De Schuyteneer.

In het filmpje dat op Facebook werd gezet, is te zien hoe een bestuurder van een bestelwagen de pas wordt afgesneden door de bestuurder van een BMW. Als de bestuurder van de bestelwagen daarop met zijn lichten knippert, gaat de BMW tot vier keer toe bruusk op de rem staan, waarop de bestuurder van de bestelwagen telkens op het nippertje een aanrijding kan vermijden.

"Mijn cliënt geeft toe dat hij daar, op zijn zachtst gezegd, slecht heeft gereageerd", zegt meester De Schuyteneer. "Hij ontkent ook niet dat hij in het verleden al veroordeeld is voor verkeersinbreuken. Mijn cliënt heeft bij de politie een uitgebreide verklaring afgelegd over dat incident op de E314. Wie het filmpje nauwkeurig bekijkt, ziet perfect dat er een deel van de beelden is weggeknipt. Maar als zijn verklaring nauwelijks een uur nadien in de pers wordt verspreid, vraag ik me af waar we mee bezig zijn. Op die manier wordt het hele onderzoek gehypothekeerd."

Volgens de advocaat zijn zowel zijn cliënt als zijn drie kinderen de voorbije dagen lastiggevallen, via sociale media en telefonisch. "Die kinderen zijn in één dag wel 50 maal opgebeld, telkens met de vraag hun gsm door te geven aan hun vader", aldus meester De Schuyteneer. "Enkele media hebben het nodig gevonden de werkgeefster van mijn cliënt, met wie hij voor alle duidelijkheid een louter professionele relatie heeft, dagenlang te achtervolgen, tot in het ziekenhuis waar zij werkt. Op die manier is alle sereniteit weg, ook in dit proces. Het parket zwaait met een reeks klachten tegen mijn cliënt maar vergeet er wel bij te zeggen dat dat oude zaken zijn waarvoor hij nooit veroordeeld is. In die omstandigheden vonden we het beter dat mijn cliënten niet zelf zouden verschijnen, en uit de pers zouden wegblijven."