34-jarige verdachte aangehouden na roofmoord Tienen

Na de roofmoord op een bejaard koppel in Tienen heeft de onderzoeksrechter een 34-jarige verdachte aangehouden. Het gaat om de neef van het vermoorde koppel. Dat meldt het Leuvense parket.

Vorige week werden een man van 75 en zijn vrouw van 64 dood aangetroffen in hun huis in de Moespikstraat. Familie had hen gevonden in hun woning. Uit de eerste vaststellingen door politie, wetsarts en gerechtelijk labo bleek al snel dat beide slachtoffers door geweld om het leven gebracht waren en dat de woning doorzocht was. Het parket opende een gerechtelijk onderzoek voor roofmoord.

Na twee huiszoekingen gisteren, onder meer bij de 34-jarige neef van het koppel, werden drie verdachten meegenomen voor verhoor: de neef, zijn vriendin en de 16-jarige zoon van de man. Na verhoor mochten de vrouw en de tiener beschikken. De vrouw werd beschouwd als getuige, de jongen als medeverdachte. De neef van het koppel werd wel aangehouden, hij ontkent iets met de feiten te maken te hebben.

"Verschillende elementen hadden de speurders naar hem geleid", zegt de woordvoerster van het Leuvense parket Sarah Callewaert. "De man werd gisteren lang verhoord en legde weliswaar geen bekentenissen af. Maar dinsdagnacht besliste de onderzoeksrechter toch om hem aan te houden en in verdenking te stellen voor tweevoudige roofmoord."

De aangehouden man verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Die moet beslissen of hij aangehouden blijft.