"Het was een van de mooiste gebaren die ik ooit heb gezien"

Een Canadese weduwnaar was vorige week voor de eerste keer sinds de dood van zijn vrouw gaan eten op restaurant. Naast hem zat een koppel te genieten van hun maaltijd. Datzelfde koppel wist nauwelijks een woord uit te brengen, toen bleek dat de weduwnaar hun rekening had betaald. Een foto van zijn briefje werd online gretig verspreid.
Lee and Carol Ballantyne waren 43 jaar getrouwd.

Lee Ballantyne verloor op 30 december zijn vrouw, nadat ze haar strijd tegen kanker had verloren. In de dagen na het overlijden probeerde de Canadese man langzaam maar zeker de draad van zijn leven weer op te pakken. Onder meer alleen gaan eten op restaurant moest hem daarbij helpen. "Toen ik dat koppel zag, kreeg ik het even lastig. Ik heb meteen neergeschreven wat ik op dat moment voelde."

Op het briefje schreef hij de volgende woorden: "Jullie kennen me niet, maar mijn mooie vrouw is vorige week overleden. Vanavond dineer ik voor de eerste keer alleen. Jullie doen me aan ons denken. Sta me toe jullie rekening te betalen. Het zou Carol (zijn vrouw, red) en mij gelukkig maken...toch voor eventjes."

Hij bezorgde zijn briefje aan de ober. Samen met de uitbaatster en de chef overhandigde die het aan het nietsvermoedende koppel. "Het was voor iedereen heel emotioneel", geeft uitbaatster Lindsay Weiss toe tegenover Today.com. "Het koppel was ontzettend dankbaar en de chef en de ober kregen tranen in de ogen. Het was een van de mooiste gebaren die ik ooit heb gezien."

Later op de avond kreeg Ballantyne telefoon van het koppel. "Ze betuigden me hun medeleven en bedankten me voor de traktatie", aldus de Canadees. Ook nodigde het koppel hem uit om in de toekomst samen iets te gaan eten.

Het briefje van de man werd door het personeel van het restaurant veelvuldig gefotografeerd. Via de sociale media werden de foto's makkelijk verspreid. Bijna een miljoen mensen zijn getuige geweest van het knappe gebaar.  "Ik geef toe dat ik het deed uit egoïsme, want ik wilde mezelf goed voelen. En dat is tot dusver nog steeds het geval", besluit de weduwnaar.

lees ook