"Ik wist niet dat borsten gevaarlijk waren"

Kunstenaar Allen Henson krijgt vijf maanden na enkele toplessfoto's op de Empire State Building mogelijk de rekening gepresenteerd. Het management van de wolkenkrabber in New York eist immers 800.000 schadevergoeding voor de geleden schade. "Zijn borsten dan gevaarlijk", is de laconieke reactie van Henson.

De kunstenaar had vooraf geen toestemming gevraagd toen hij in augustus van vorig jaar zijn fototoestel bovenhaalde om de schaars geklede dame te fotograferen op de 86e verdieping van de Empire State Building. Volgens de uitbaters van het gebouw is de reputatie van de wolkenkrabber beschadigd. "Ouders zien de Empire State Building niet langer als een veilige plek voor hun kinderen", klinkt het.

"Ik kan dit moeilijk serieus nemen", zegt Henson in New York Daily News. De publiciteit van deze actie neemt hij er naar eigen zeggen graag bij. "Niemand op het gebouw heeft toen bezwaar gemaakt tegen de aanwezigheid van het model. Ze heeft mooie borsten, maar de mensen genoten vooral van het uitzicht. Volgens mij is het zelfs niemand opgevallen."

De kunstenaar ziet zijn fotoshoot eerder als een sociaal experiment. Dat kwam er nadat hij had gehoord dat de politie van New York de instructie had gekregen om geen vrouwen te arresteren die topless over straat wandelen.

lees ook