"Via wet diverse bepalingen nodige aanpassingen voorzien"

De waarschuwing van het College van procureurs-generaal voor procedurefouten door de nieuwe wet op de voorlopige hechtenis onder elektronisch toezicht, is achterhaald. Dat stelt het kabinet van minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD).

"Via de wet diverse bepalingen, waarvan de bespreking volgende week start in de senaat, worden de nodige aanpassingen voorzien", zegt woordvoerster Margaux Donckier.

Sinds 1 januari kan een voorlopige hechtenis in heel het land uitgezeten worden met een enkelband met gps. "Diverse procedurele problemen die deze wet zal veroorzaken en diverse lacunes die ze bevat (..) zijn meteen door het College van procureurs-generaal aan de minister gesignaleerd", stelde het College in een omzendbrief van 9 januari.

De omzendbrief is achterhaald, reageert woordvoerster Margaux Donckier. "Via de wet diverse bepalingen, die al gestemd is in de kamer en waarvan de bespreking volgende week start in de senaat, worden de nodige aanpassingen voorzien. Het College en de onderzoeksrechters zijn hiervan op de hoogte, aangezien zij betrokken waren bij het opstellen van de artikelen. We zijn dan ook verrast door de communicatie van het College."