"Violet" van Bas Devos op Filmfestival van Berlijn

De debuutfilm "Violet" van de Vlaamse regisseur Bas Devos gaat in wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn. De film wordt vertoond in de nevencompetitie Generation 14plus, meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

"Violet" vertelt het verhaal van de eenzaamheid waarmee een jongen van 15 jaar oud wordt geconfronteerd na het gewelddadige overlijden van zijn beste vriend. De hoofdrollen worden vertolkt door César De Sutter, Raf Walschaerts en Mira Helmer.

Ook drie coproducties met Vlaanderen zitten in een nevensectie van het Filmfestival van Berlijn: "Above us all" van Eugenie Jansen, "Supernova" van Tamar van den Dop en "Finn" van Franz Weisz.

"Violet", "Above us all", "Supernova" en "Finn" kwamen tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Het Filmfestival van Berlijn vindt plaats van 6 tot en met 16 februari.