App helpt onthouden wanneer het vuilnis buiten moet

Bebat, Fost Plus en Recupel hebben een gratis app voorgesteld: "Recycle!". De applicatie toont uw ophaalkalender, wat er wel en niet in welke vuilniszak mag én kan u meldingen geven wanneer u welke vuilniszak moet buitenzetten.
Enkele screenshots uit de applicatie.

Het is u vast ook wel al overkomen dat u vergeet het vuilnis buiten te zetten of dat u dacht dat ze restafval zouden komen ophalen, maar dat het uiteindelijk PMD bleek te zijn. Onder meer om dergelijke zaken te voorkomen hebben Bebat, Fost Plus en Recupel samen een handige en gratis app ontwikkeld.

De applicatie helpt op een eenvoudige manier met het sorteren van de verschillende soorten afval, toont de weg naar de dichtstbijzijnde inzamelpunten en integreert de afvalkalender van uw stad of gemeente, inclusief handige meldingen. "De ambitie is hoog: deze app moet dé referentie worden voor alle vragen over afvalophaling en -sortering in België", klinkt het in een persbericht.

De app is vanaf vandaag gratis te downloaden en bestaat zowel voor iOS als voor Android-smartphones en -tablets.