Beursautoriteit waarschuwt voor twee beleggingsondernemingen uit Hongkong

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt voor de activiteiten van Idelson Group en Taiwan Options and Futures Exchange. Het gaat om vennootschappen die beleggingsdiensten verlenen en samen optreden, maar die geen vergunning als beleggingsonderneming hebben. Ze beweren in Hongkong gevestigd te zijn.

De twee vennootschappen mogen dus geen beleggingsdiensten in of vanuit België verlenen. "De FSMA raadt dan ook ten zeerste af om in te gaan op de financiële diensten die Idelson Group en Taiwan Options and Futures Exchange aanbieden en om geld te storten op een rekeningnummer dat zij zouden opgeven."

Beleggers kunnen via de website www.fsma.be controleren of voorgestelde verrichtingen in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving.