Bijna iedereen vrijgesproken na vechtpartij jaagpad Oudenburg

Op het proces in Brugge over een vechtpartij tussen wielertoeristen en een autobestuurder op het jaagpad in Oudenburg, is bijna iedereen vrijgesproken. Volgens de rechter is het niet precies duidelijk wie in de fout is gegaan.

In juni 2012 zijn vier wielertoeristen slaags geraakt met een autobestuurder op het jaagpad langs het kanaal Brugge-Oostende in Oudenburg. Volgens de Oost-Vlaamse wielertoeristen reed de 24-jarige autobestuurder uit Oudenburg te snel en schold hij hen uit. Volgens de automobilist waren de wielertoeristen dan weer erg agressief.

Een onontwarbaar kluwen oordeelde de rechter. Eén van de wielertoeristen, een man van 70, heeft wel toegegeven dat hij een klap heeft gegeven aan de automobilist. Hij kreeg opschorting van straf, maar moet ook een schadevergoeding van 100 euro betalen. De rest is vrijgesproken.