De viervoudige Alpenmoord blijft voorlopig onopgelost

In de zogenoemde "Alpenmoord" oordeelt de Britse politie dat er "onvoldoende bewijzen" zijn voor een aanklacht tegen de broer van een van de slachtoffers. De man werd in juni opgepakt en werd verdacht van samenzwering tot moord. Hij werd vrijgelaten, maar bleef onder toezicht van het gerecht. Dat toezicht vervalt nu. Daarmee blijft de viervoudige moord onopgelost.

De mysterieuze moordpartij vond plaats in september 2012 in Chevaline, nabij het meer van Annecy in de Franse Alpen. Bij de moord kwamen vier mensen om het leven: een man, zijn vrouw en zijn schoonmoeder en een fietser die zich wellicht "op het verkeerde moment op de verkeerde plaats" bevond. Twee meisjes, dochters van de man en de vrouw, overleefden het drama.

Een klein jaar later werd de 54-jarige broer van de vader van het vermoorde gezin opgepakt. Beide broers zouden ruzie hebben gehad om een erfenis. Tegen hem zijn er nu onvoldoende bewijzen voor een aanklacht.

Voor het onderzoek werken de Franse en Britse politie samen. Een 4x4 met Brits kenteken werd vlak voor de feiten nabij de plaats van het drama gezien.