Deense toeriste (51) verkracht in New Delhi

Gisterenavond is een Deense toeriste (51) verkracht in de Indiase hoofdstad New Delhi. Ze was de weg kwijt naar haar hotel. Toen ze de weg vroeg, werd ze belaagd door een groep mannen die haar beroofden en een voor een verkrachtten.
AP2014
De toeriste vroeg de weg naar dit hotel in Delhi.

De vrouw heeft intussen India verlaten. De politiediensten nemen de zaak heel ernstig en zijn een onderzoek gestart. Voorlopig zijn er nog geen verdachten opgepakt. Het incident doet denken aan een soortgelijke groepsverkrachting van een Zwitserse toeriste in maart. Daarvoor zijn uiteindelijk 6 mannen tot levenslang veroordeeld.

Sinds een gruwelijke en dodelijke groepsverkrachting van een Indiase studente in 2012 staat seksueel geweld tegen vrouwen relatief hoog op de agenda in het land. De straffen zijn verhoogd, maar activisten spreken over een druppel op een hete plaat. Volgens hen is er in de praktijk weinig veranderd en blijven verkrachtingen massaal plaatsvinden.