Dief die al 50 jaar actief 2 is jaar in cel voor diefstal champagne

De 70-jarige André L. uit Dilbeek is in de Leuvense strafrechtbank veroordeeld tot twee jaar cel en 1.200 euro boete. De zeventiger moest zich verantwoorden voor de diefstal van telkens twee flessen champagne in de Delhaizes van Leuven, Amay en 's Gravenbrakel.

De beklaagde maakte steeds gebruik van een speciale broek met extra pijpen en elastieken om flessen te stelen. De beklaagde werd door de strafrechter cynisch gefeliciteerd: "Proficiat. U bent een jubilaris, want u bent al vijftig jaar uw strafregister aan het vullen".

De dief stal telkens de champagne om die daarna door te verkopen. Door zijn strafrechtelijke carrière kwam hij niet meer in aanmerking voor alternatieve straffen.

"De beklaagde is ondertussen al zeventien keer veroordeeld voor diefstal en kreeg hiervoor al twintig jaar cel. Het ergste van al is dat hij zich niet lijkt te storen aan zijn veroordelingen en gewoon verder steelt op zijn primitieve manier. Zijn werkgebied ligt bij voorkeur in Delhaizes. Om deze hardleerse dief tot inzicht te brengen is twee jaar cel en een boete een terechte straf. Zijn leeftijd is allerminst een excuus voor zijn gedrag: het stelen van luxegoederen is geen oplossing", klinkt het in het vonnis.

De zeventiger moet 1.250 euro schadevergoeding betalen aan de Groep Delhaize De Leeuw.