Emir Kusturica krijgt ere-Magritte du Cinéma

De Servische filmregisseur Emir Kusturica krijgt bij de uitreiking van de Magritte du Cinéma, de Franstalige filmprijzen, een ereprijs. "Hij is een geëngageerde en gepassioneerde artiest", zegt de Académie André Delvaux. "Een van de grootste regisseurs van de hedendaagse film".

Kusturica heeft twee films gemaakt die op het Filmfestival van Cannes bekroond werden met een Gouden Palm: "When father was away on business" (1985) en "Underground" (1995).

Andere bekende films van hem zijn "Time of the gypsies", "Black cat, white cat" en "Life is a miracle". Momenteel werkt hij aan "On the milky road", waarin hij zelf te zien zal zijn, aan de zijde van Monica Bellucci.

De filmprijzen Magritte du Cinéma worden op 1 februari voor de vierde keer worden uitgereikt.