Er loopt een echte "Walter White" rond in Albuquerque

De inwoners van de Amerikaanse stad Albuquerque in New Mexico ondervinden de nadelen van opnameplaats te zijn van een populaire fictiereeks. De drug methamfetamine, die in "Breaking bad" centraal staat, is er nu aan een forse opmars bezig. En net als in de reeks is de drug opvallend blauw van kleur.
In beslag genomen methamfetamine (l), Walter White (r)

Volgens politie-inspecteur Kevin Abar (kleine foto) is er sprake van een spectaculaire toename het afgelopen jaar. "De drugsfabrikanten lijken zich te laten inspireren door de serie, want we vinden steeds meer die typisch blauwe drug die Walter White maakt", zegt hij tegen de lokale tv-zender KOB4 News.

De puurheid van het product wordt volgens Abar niet gehaald. "In de serie haalt de methamfetamine een zuiverheidsgraad van bijna 100 procent. In werkelijkheid schommelt het rond de 80 en 90 procent."

Nog volgens de inspecteur zijn het de drugsdealers die er een blauwe kleur aan geven met behulp van chemicaliën. Ook zijn er vondsten gedaan waarbij de drug een rode kleur had. "Onze grootste bezorgdheid is dat die opvallende kleur fans van de serie nieuwsgierig gaat maken om het ook eens uit te proberen."

lees ook