Harley Davidson paus Franciscus geveild voor goede doel

Het Londense veilinghuis Bonhams verkoopt op 6 februari in Parijs de Harley Davidson van paus Franciscus. De paus had de motor in juni cadeau gekregen. De verkoop moet minstens 12.000 euro opbrengen. De opbrengst gaat naar het onthaalcentrum voor daklozen van Caritas in Rome.
AP2014

Het exemplaar een "1585 cm3 Dyna Super Glide Custom 2013", is een van de twee motorfietsen die de paus op 16 juni vorig jaar van Harley Davidson kreeg naar aanleiding van de 110e verjaardag van het merk. Op de benzinetank staat de handtekening van paus Franciscus. Wie de motorfiets koopt, krijgt een gelijkvormigheidsattest uitgegeven door Harley Davidson en een pauselijk attest ondertekend door mgr. Alfred Xuereb, de persoonlijke secretaris van de paus.

De koper kan zich, indien gewenst, ook de pauselijke Harley-vest, maat XL, aanschaffen, ook met een handtekening van paus Franciscus.