Hevige brand in woning in Diepenbeek

In een woning op de hoek van de Heide- met de Dorpheidestraat in Diepenbeek is woensdag rond 17.15 uur een hevige brand uitgebroken. Het vuur was in de garage uitgebroken, maar de vlammen verspreidden zich naar de rest van de woning. Omdat het vuur ook in de isolatie zat, kostte het de brandweer van Hasselt wat moeite om de brand te blussen. De moeder en de twee tienerdochters konden tijdig het huis verlaten.

De vader des huizes kwam wat later thuis aan. De man had als hobby duiven melken. Een vijftigtal duiven had hun onderkomen op de zolderverdieping. Enkele dieren zijn in de brand gebleven. De materiële schade in het huis is enorm. Het getroffen gezin kan voorlopig bij familie terecht. De moeder van het gezin was even onwel geworden door de emoties. Een dokter kwam ter plaatse.