Nationaal onderzoek na dood van enkele baby's in Frankrijk

In Frankrijk wordt een nationaal onderzoek gelanceerd na de dood van enkele baby's die gevoed waren met een besmette sonde. Dat gebeurde in een ziekenhuis in Chambéry. Vandaag raakte bekend dat mogelijk nog een vierde baby daardoor gestorven is.
Marisol Touraine, minister van Sociale Zaken en Gezondheid.

In december stierven kort na elkaar drie baby's in één ziekenhuis. Hun gezondheid was plots erg snel achteruitgegaan. Achteraf bleek dat er in hun voedingssonde een erg zeldzame bacterie zat.

Het ziekenhuis vreest nu dat ook de dood van een baby in maart vorig jaar misschien aan die bacterie gelinkt kan worden. Die kreeg dezelfde voedingssonde als de andere slachtoffertjes, afkomstig van hetzelfde Franse laboratorium.

Minister van Gezondheid Touraine (foto) doet nu een oproep aan de zestien instellingen waar die sondes gebruikt worden. Ze moeten alle verdachte overlijdens of incidenten melden. Het laboratorium dat de sondes maakte, moest zijn activiteiten vorige week al stopzetten.