Overleden Nederlandse koningin eventjes terug thuis

Binnenkort is de Nederlandse koningin Juliana exact 10 jaar overleden. Het paleis Soestdijk waar ze woonde haalt daarom tijdelijk het wassen beeld van de koningin uit Madame Tussauds in huis. Dat meldt NOS.
AP1968
Koningin Juliana tijdens een vakantie in 1968.

Het wassen beeld van koningin Juliana staat tijdelijk in paleis Soestdijk. Het beeld komt van Madame Tussauds en is de komende drie maanden te bewonderen in haar oude woonhuis. Soestdijk haalde het beeld in huis vanwege Juliana's naderende tienjarige sterfdag en de tentoonstelling "Op Soestdijk, 200 jaar koninkrijk" die wegens succes is verlengd.

Koningin Juliana was koningin der Nederlanden van 1948 tot 1980. Juliana was het enige kind van koningin Wilhelmina. Juliana was getrouwd met prins Bernard en kreeg vier dochters. De oudste - Beatrix - zat tot vorig jaar op de troon in Nederland. Sindsdien is Beatrix' oudste zoon Willem-Alexander, koning van Nederland.

Bekijk hieronder de foto van het beeld in kwestie op het paleis Soestdijk op de NOS-site.