Positieve reacties op hervormingen in Frankrijk

De Europese Commissie onthaalt de economische voorstellen van de Franse president François Hollande als "goed nieuws". De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier heeft het over "moedige maatregelen" waardoor Europa sterker uit de financiële en economische crisis zal komen.

Hollande stelde gisteren een "verantwoordelijkheidspact" voor dat de sukkelende Franse economie weer op het juiste pad moet brengen. Hij beloofde onder meer 30 miljard euro aan lastenverlagingen en een vermindering van de overheidsuitgaven met 65 miljard euro, tot eind 2017.

Volgens de woordvoerder van de Europese Commissie is het pact van Hollande in overeenstemming met de budgettaire en sociaaleconomische aanbevelingen van de Commissie aan Parijs.

"Wat de Franse president gisteren heeft voorgesteld, is eerst en vooral moedig", reageert de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier. "Als ingrijpende maatregelen zoals die van Hollande worden aangekondigd en toegepast, moeten de buurlanden die positief onthalen omdat ze Europa versterkt uit de schuldencrisis halen."