Randstad trekt spot "In Vlaamse velden" terug

Uitzendkantoor Randstad trekt de reclamespot voor en na de Eén-reeks "In Vlaamse velden" terug. Het bedrijf heeft dat beslist omdat "de serie zo gevoelig ligt dat hier bijna onmogelijk commerciële boodschappen op een serene manier aan gekoppeld kunnen worden".

"In Vlaamse velden" vertelt in 10 afleveringen het verhaal van de Gentse familie Boesman, die probeert te overleven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Voor en na de reeks was zondag een spot van uitzendkantoor Randstad te zien.

Na de uitzending waren er meteen negatieve reacties op sociale media. De volgende dag volgden nog enkele publieke reacties. "Door de al bij al kwantitatief beperkte negatieve respons was Randstad niet meteen van plan om de spot af te voeren", luidt het woensdag in een persbericht.

Dinsdag bleven er echter reacties binnenstromen. Wat opviel was dat de toon van de reacties zeer heftig was, zegt de organisatie. "Na intern overleg en na advies te hebben ingewonnen bij meerdere stakeholders van het bedrijf is dan woensdagmorgen beslist om de bewuste spot terug te trekken en niet te vervangen door een andere meer neutrale of alternatieve spot.

Randstad is tot de conclusie gekomen dat de serie "In Vlaamse velden" zo gevoelig ligt dat hier bijna onmogelijk commerciële boodschappen op een serene manier aan gekoppeld kunnen worden."

Randstad verontschuldigt zich voor de commotie die de spot heeft opgeroepen en bij degenen die zich er door gekwetst voelen.

Meest gelezen