Tine Eerlingen (N-VA) verlaat de nationale politiek

Vlaams parlementslid Tine Eerlingen (N-VA) zal zich in mei geen kandidaat meer stellen voor een nieuw parlementair mandaat. De komende jaren wil ze graag meer tijd maken voor haar gezin. Ze blijft politiek actief als N-VA-gemeenteraadslid in haar thuisstad Leuven.

Eerlingen is burgerlijk ingenieur-architect en zette haar eerste politieke stappen in de gemeenteraad van Herent. In 2009 raakte ze vanop de tweede plaats op de Vlaams-Brabantse N-VA-lijst verkozen voor het Vlaams Parlement. Ze volgde er onder meer milieu-, landbouw- en gezondheidsdossiers.

"Het einde van een parlementaire legislatuur is altijd een scharniermoment en dus maakte ik voor mezelf de balans op. De voorbije vijf jaren in het Vlaams Parlement waren zeer boeiend en leerrijk en ik ben blij dat ik mee heb kunnen werken aan de verdere uitbouw van de N-VA. Maar ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging, met een beter evenwicht tussen werk en gezin. Daarom kies ik er voor om me op 25 mei niet opnieuw kandidaat te stellen voor een volgend parlementair mandaat," zegt Eerlingen.