Twee leerlingen en werknemer gewond bij schietpartij in VS

Bij een schietpartij in een school in de Amerikaanse staat New Mexico zijn twee leerlingen en een werknemer van de school gewond geraakt. De leerlingen, een 12-jarige jongen en een 13-jarig meisje, werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Dat melden de autoriteiten.

De schietpartij vond plaats rond 7.30 uur plaatselijke tijd in de Berrendo Middle School. Een getuige meldde dat de schutter de slachtoffers doelbewust in het gezicht had geschoten. De vermoedelijke dader, een 12-jarige jongen, werd opgepakt.

De twee leerlingen zijn er volgens de gouverneur van New Mexico, Susana Martinez, erg aan toe en liggen in het ziekenhuis. Ook een werknemer van de school raakte gewond. Hij slaagde er in om de schutter te overmeesteren. "Hij hield de schutter tegen en ontwapende hem. De bediende raakte daarbij wel gewond, maar is er niet erg aan toe", aldus Martinez. Ook een toegesnelde politieagent hielp de man tijdens het overmeesteren van de dader.

De man wilde niet verzorgd worden omdat hij de andere kinderen van de school wilde bijstaan.

Volgens de politie handelde de 12-jarige schutter alleen.