Uitbaters skipistes nemen zachte winter filosofisch op

Hoewel de sneeuw woensdag haar intrede heeft gedaan in de Hoge Venen, moeten de uitbaters van ski- en langlaufpistes geduld oefenen na een begin van de winter dat weinig gunstig was om van hellingen te glijden. "We moeten relativeren. Statistisch is februari de beste maand. We kunnen het seizoen nog redden", zegt Alexandre Féchir, uitbater van de langlaufpistes van Signal de Botrange.

De Hoge Venen ontwaakten woensdagmorgen onder een wit tapijt, een korte winterprik in een ongewoon zachte januarimaand. "Het is niet ongewoon dat we in deze periode van het jaar nog geen enkele dag open waren, maar de zachte temperaturen zijn wel verbazend", aldus Féchir.

De uitbaters hebben nog zes weken tot twee maanden om het seizoen goed te maken. "En februari blijft statistisch de beste maand. Vorig jaar hadden we al sneeuw met Kerstmis, maar de omzet was daarom niet uitstekend."

Ook al valt de krokusvakantie in maart, toch hopen de uitbaters van de pistes dat sneeuwliefhebbers dan zullen kunnen skiën en langlaufen. "Als er één of twee weken daarvoor sneeuw zou vallen, zou dat ideaal zijn."