"Alleen jammer dat ik er zo dik uitzie"

Er zat haast achter, afgelopen zondag, toen dominee Tim Christensen van de "Gold Hill Lutheran Church" in Butte, Montana (VS), zijn eredienst moest leiden. Zijn favoriete sportploeg, de San Francisco 49ers, speelde namelijk op hetzelfde moment een belangrijke wedstrijd en die wilde Christensen voor geen geld missen. Dus vergaf hij de aanwezigen op een drafje hun schulden, ging ervan uit dat de gelovigen intussen de boodschap wel begrepen, nodigde hij hen uit om zelf brood en wijn te nemen, toonde nog zijn fan-shirt en weg was hij. Uiterst grappig allemaal en al snel verspreidde het filmpje zich wereldwijd via het internet, met op één dag tijd meer dan een half miljoen kijkers.

Maar twee dagen later bleek dat het filmpje opgezet spel was "om de Facebookpagina van de plaatselijke kerkafdeling te spijzen". Ook al liep hij in het filmpje weg, toch keerde hij immers na de opname onmiddellijk terug om de dienst te leiden, terwijl de wedstrijd dus bezig was. Hij vertelde de aanwezige gelovigen dat hij de wedstrijd thuis op dvd opnam.

"Tussen twee diensten grapte ik met mijn zoon en kwam zo tot de conclusie om deze stunt te doen. Maar die liep dus duidelijk uit de hand", aldus de 53-jarige man op nieuwswebsite New York Daily News.

"Natuurlijk is het niet mijn gewoonte om onder mijn kazuifel een sweater van mijn favoriete ploeg te dragen. Het is ook niet mijn bedoeling dat nogmaals te doen. Want afkomstig uit San Francisco werd ik al snel uitgejouwd door de aanwezigen, die helemaal geen supporter van de ploeg zijn."

"Het enige wat ik zo erg vind in de video, is dat ik er zo dik uitzie. Maar dat komt natuurlijk door die sweater", besloot de dominee, die komende zondag opnieuw paraat zal zijn om zijn favoriete ploeg te zien spelen. Die wedstrijd vindt dan plaats in de late namiddag.

Hier beneden kunt u het succesvolle fopfilmpje nogmaals bekijken:

lees ook