"Gayet eist 50.000 euro schadevergoeding van Closer"

De Franse actrice Julie Gayet eist 50.000 euro schadevergoeding van het tijdschrift Closer en een rechtzetting op de voorpagina. Dat schrijft de Franse krant Le Figaro. Gayet sleept Closer voor de rechter wegens "aantasting van de persoonlijke levenssfeer". Het tijdschrift insinueerde met een fotoreportage dat Gayet en de Franse president François Hollande een affaire hebben.

De foto's waren gemaakt bij Gayets appartement in Parijs. Het blad schreef dat Hollande daar geregeld de nacht doorbrengt. Gayet is getrouwd en heeft twee kinderen, Hollandes levenspartner is Valérie Trierweiler. Zij werd vorige week nog opgenomen in het ziekenhuis.

Hollande liet tijdens een persconferentie eergisteren verstaan dat hij en Trierweiler "een moeilijker periode" doormaken en benadrukte dat hij recht op privacy heeft. De president onderneemt echter geen gerechtelijke stappen tegen Closer.

Het blad plant morgen trouwens een speciale editie met "nieuwe foto's en exclusieve informatie" over de zaak.