"Maffia heeft Toscaanse villa van Sting gerenoveerd"

De Toscaanse villa van rockster Sting en onder meer ook het befaamde Palazzo degli Uffizi in Firenze zijn buiten het medeweten van de eigenaars om gerenoveerd door bedrijven die ervan worden verdacht banden te onderhouden met de Napolitaanse maffia Camorra. Dat melden verschillende Italiaanse media.
WENN.com

De Toscaanse bedrijven GGF en PDP Construction, eigendom van een stroman van de Camorra, zijn ervan beschuldigd een systeem van valse facturatie ter waarde van tien miljoen euro op het getouw te hebben gezet, om hen toe te laten voor drie miljoen euro de fiscus te ontlopen.

Er zijn zes mensen aangehouden. Goederen ter waarde van 11,3 miljoen euro, bankrekeningen, onroerend goed en aandelen van bedrijven zijn in beslag genomen.

De lijst van door de twee bedrijven voor onwetende klanten gerealiseerde werken bevat luxehotels, kastelen en het Hard Rock Cafe van Firenze. Opvallend: ze zouden ook hebben ingestaan voor de renovatie van de Toscaanse villa van rockster Sting en het befaamde Palazzo degli Uffizi in Firenze.

De facto stonden beide bouwfirma's volgens de krant La Repubblica onder leiding van de 61-jarige Giovanni Potenza, lid van de Camorra en in 2007 veroordeeld voor lidmaatschap van een maffia-organisatie.