"Waarom zagen mensen mij vroeger niet graag?"

Ze mag dan een van de topmodellen zijn bij het lingeriemerk Victoria’s Secret en benijd worden om haar uiterlijk, ooit was het anders. Voor ze op de catwalk verscheen bij onder meer Prada en Louis Vuitton was Lyndsey Scott een jongensachtig meisje met te grote bril en vooral met een te grote interesse voor computertechnologie. Ze was dan ook een makkelijk slachtoffer voor pesterijen. Maar tijden veranderen dus, en de frustraties van vroeger én nu schreef ze onlangs neer in een opmerkelijke blog op nieuwssite Huffington Post, onder de titel: "Hoe het voelt om van fysiek onaantrekkelijk te evolueren tot fysiek aantrekkelijk".

"Ik ben een laatbloeier. Ik zag er helemaal niet uit als een model tot na mijn studentenjaren. Dus het blijft een veeleer onaangename ervaring dat men me behandelt zoals ze nu doen."

"Ik werd gepest, omdat men me beoordeelde als iemand die ik helemaal niet was. Toegegeven, ik ben altijd een nerd geweest, maar ik zag mezelf als een tamelijk hippe nerd. Alleen, toen gaf men me niet te kans om dat te tonen, terwijl ik die kans nu maar al te makkelijk krijg. En daarna blijkt men ontgoocheld omdat ik iets nerd-achtigs heb."

"Eigenlijk is er nog altijd geen verschil: ik werd toen en word nu alleen maar op mijn uiterlijk beoordeeld. Toch verdient niemand het verschillend beoordeeld te worden op basis van zijn of haar uiterlijk."

“Het voordeel van er goed uit te zien: ik krijg veel dingen gratis, ik verdien geld met mijn looks, men spreekt me makkelijker aan, meer mensen luisteren naar mij en lachen met mijn grappen en soms biedt men zich zelfs aan om met mij te trouwen."

"Maar er is ook een andere kant: ik word een bitch genoemd, sommige vrouwen doen uiterst kattig tegen mij en velen zijn gechoqueerd dat ik nog wat anders dan een domme idioot ben. Dat ik afgestudeerd ben in de computerwetenschappen en apps ontwikkel. Zoiets maakt me soms heel, héél boos."

"Ik heb het gevoel dat ik me nu soms even hard moet bewijzen als toen ik nog een tiener was."

"Ik vraag me af waarom ze me vroeger niet graag zagen, terwijl ik toch nog dezelfde persoon ben? Waarom zien ze me nu dan zo graag? Hoe weet ik dat ze me echt graag zien? Ziet men me eigenlijk wel graag? Sommige dingen zullen altijd in mijn hoofd blijven rondspelen."

abaca

lees ook

    Meest gelezen