Bereik en marktaandeel VRT in 2013 vergelijkbaar met 2012

Luc Van den Brande, voorzitter van de Raad van Bestuur van de openbare omroep, blikt in zijn nieuwjaarsspeech tevreden terug op 2013. Het is nog wachten op de definitieve cijfers, maar hoogstwaarschijnlijk zijn bereik en marktaandeel vergelijkbaar met het jaar voordien: zo'n 40 procent.

De drie televisiekanalen samen bereikten vorig jaar dagelijks gemiddeld 2,8 miljoen kijkers, nauwelijks minder dan in 2012. VRT-radio bereikte ruim 3 miljoen luisteraars per dag. Het online-aanbod kreeg dagelijks gemiddeld meer dan 540.000 unieke bezoekers.

Luc Van den Brande keek in zijn speech ook vooruit en legt de nadruk op samenwerken, vooral met andere mediaspelers.

In zijn nieuwjaarstoespraak tot het personeel blikte gedelegeerd bestuurder ad interim Willy Wijnants vooruit naar de komende maanden. "2014 is ook het jaar van een aantal belangrijke maatschappelijke gebeurtenissen: de 'grote' verkiezingen, de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, het WK Voetbal en het 100-jarig bestaan van radio in ons land. Als openbare omroep zullen we er de gepaste aandacht aan besteden", zei hij.